Vtip dne

Mladá maminka na vycházce hledá kde přebalit své plačící miminko. Zajde na toalety, kde sedí výběrčí romské národnosti a zeptá se, zda je na toaletách přebalovací pult. Paní nejprve nechápe, ale po zopakování otázky se jí rozsvítí a spustí rázným hlasem: “ ale to jste se spetla, tady jsou veřejný záchodky, to musíte do babyboxu!“.

Bohužel to není vtip, ale moje realita z dnešního dne. Tyto skvělé toalety najdete na zbrusu nové stanici metra Letňany! Při svých pochůzkách městem mám pocit, že přebalovací pult je asi něco supr moderního, co ještě nikde nestačili zavést…Not yet available in English.

3 komentáře na „Vtip dne“

  1. na mě to působí, jako by se při plánování veřejných služeb zapomnělo, že tu je kategorie lidí- kojenců, miminek, kteří mohou na veřejnosti něco potřebovat..
    k tý cikánce ovšem, možná ti jen nerozuměla. Otázka je, jak na tom byla s češtinou, Další věc: matka s kočárkem nepotřebuje přebalovák, protože jeden tlačí před sebou. Pak i mezi bílou majoritou jsi se šátkováním ve velké menšině, cikánku šátkovat jsem ještě neviděla.. takže si možná o tobě myslela, že ho schováváš, a bůhví co ještě..
    no a poslední poznámka: ve vysokomýtské nemocnici jsem viděla přebalit miminko na ruce.. sama jsem to tou dobou zvládla jen s položením Viktorky na stehna s přisednutím k zemi..
    je možný, že večer ta cikánka doma vyprávěla o podivné sadistické gajce, co chtěla na záchodě nechat svoje dítě 😉

  2. tos mi připomněla svojí promoci.. :))) když jsem hledala místečko, kde bych nakojila, mi jeden univerzitní funkcinonář řekl, že když mám malý dítě, nemám s ním na půdu univerzity vůbec chodit.

  3. No místo na kojení v zimě je kapitola sama pro sebe. Na veletrhu jsem jednou vyřešila v kafé, což mě stálo 50 Kč za čaj a podruhé jsem šla na lavičku. Zajímavé je to v obchodních domech. Byla jsem zatím v Ikee, Palladiu a v Debenhams na Václavském náměstí. Ikea je prvotřídní. Palladium má na jednom invalidním záchodě v nejvyšším poschodí židli na kojení. Debenhams nemá nic a navíc ani na záchodech nemá místo.
    Nicméně po pár výletech jsem našla místa, kde je teplo a jsou tam pohodlné sedačky a někde i trocha soukromí. Je to zejména v knihách a v bankách. Takže kojit se dá vlastně na každém rohu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *